6 Adımda Mekanlarınızı Kışa Hazırlayın


Evlerinizi dekore ederken oldukça dikkat etmeniz gereken konuların başında aydınlatma yer alıyor. Özellikle salon mekanları için seçilecek olan mobilyalar ile birlikte aydınlatma ürünlerinin de dikkatlice seçilmesi oldukça büyük önem teşkil ediyor.

 

1. Sıcaklık Katın
Kış aylarının soğuk havalarında içinizi ısıtacak özelliklere sahip olan yün, peluş ve kaşmir gibi kumaşlardan üretilmiş olan koltuk ve yatak örtülerini kullanın.

 
2. Duvarları Renklendirin
Mevsim değişimi ile birlikte havalar da daha erken kararmaya başlar. Genel olarak karanlık bir havanın geçtiği kış aylarında evlerinizde size enerji verecek olan renklerden dizayn edilmişbir duvar kullanın. Kırmızı ve pudra gibi tonlar bu aylarda mekanlarınızı aydınlatabilecek renkler arasındadır.

3. Çiçekler
Doğanın etkisini mekanlarınızda hissetmeye çalışın. Cam, seramik ve porselen gibi malzemelerden tasarlanmış olan vazoların içerisindeki çiçekler ile mekanlarınızda hoş ve samimibir atmosfer elde edebilirsiniz.


4. Perdelerinizi Değiştirin
Soğuk havalar geldiği zaman kadife, tafta ve ipek kumaşlı olan perdelere geçiş yapma vaktiniz gelmiş demektir. Perdeleriniz ile birlikte halı, duvar ve koltuk takımlarınızda da ufak tefek renk değişiklikleri yapmayı ihmal etmeyin.

5. Zemini Renklendirin
Halılarınızın renklerini ve modellerini kış aylarına uygun olarak seçtiğinizden emin olun. Kış aylarında kullanılabilecek olan sıcak renkleri halılarınızda mutlaka kullanmaya özen gösterin.


6. Bahçelerinizi Süsleyin
Balkon ve teraslarınızda da tıpkı iç mekanlarınızda olduğu gibi ufak tefek dekorasyon değişiklikleri uygulayın. Soğuk havalara karşı dayanıklı olan ahşap mobilyaları ve aksesuarları bu tür mekanlarınızda kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?