Moda Tasarım Mezunları Nerelerde Çalışır?

Üniversitelerin moda tasarım bölümleri, yeniliklerin takip edildiği ve dönemin gerekliliklerine uygun, insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanıma sahip kişilerin yetiştirildiği bölümlerdir. Moda sektörüne özgün fikirleri ile katkıda bulunabilecek, bireysel başarıları ile modaya yön verebilecek kişiler ise moda tasarım mezunları arasında yer almakta.



Hazır giyim sektöründe sürekli olan tasarım ihtiyaçları moda tasarım mezunları ile giderilmektedir. Moda tasarım bölümü mezunları genellikle tekstil firmalarının tasarım kısımlarında görev alırlar.
Moda tasarım mezunları konfeksiyon ve tekstil sektöründe uzman kadro arasında yer alırlar. Konfeksiyon üretimi yapan firmaların AR-GE birimlerinde model hazırlanması ve markaların gelişimine katkı bulunması moda tasarım mezunları tarafından yapılmaktadır.


Moda Evleri ve Baskı Atölyeleri


Giyim söz konusu olduğu zaman önemli konulardan birisi de baskıdır. Şirketlerin baskı bölümlerinde bağımsız şekilde çalışmakta olan baskı atölyeleri de yer almaktadır. Moda tasarım mezunu olan kişiler bu tür atölyelerde baskı konusunda teknik kadroda görev alabilirler.

Atölyelerde örme ve dokuma kumaşlar ile giysi tasarımlarının hazırlanması da moda tasarım mezunlarının yapabileceği işler arasında yer almaktadır. Atölyede hizmet vermekte olan personellere şeflik yapabilecek olan moda tasarım mezunlarının seri üretim konusunda edindikleri bilgiler ve tecrübeleri personellerin ihtiyacı olabilecek bilgilerdir.


Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde karşılaştığımız moda merkezleri ve moda evlerinde de moda tasarım bölümü mezunları görev alabilmektedir. Moda tasarım mezunlarının dönemin modasına ait olan bilgileri ve tasarımları bu tür moda merkezlerinin gelişmesi için önemlidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi