Saç Neden Elektriklenir?


Saçlarınız sürekli olarak elektrikleniyor ise kullandığınız tarağı yanlış seçmiş olabilirsiniz. Saç yapınıza uygun olmayan tarakları seçtiğiniz zaman saçlarınız kırılarak mat ve sağlıksız bir görünüme yol açar. Bu tür sıkıntıları yaşamamak için plastik taraklar yerine metal ya da ahşap olarak üretilmiş olan tarakları kullanmanız gereklidir. Böylelikle taraklar yüzünden meydana gelen elektriklenmeleri engellemiş olursunuz.



Saçlarınızı yanlış bir biçimde yıkıyorsanız da elektriklenmeye yol açabilirsiniz. Bu durumu engelleyebilmek için ise saçlarınızı banyoda hafif hareketler ile yıkamalısınız. Ufak dokunuşlar ile saç diplerinize masaj yaparak saçlarınızı yıkarsanız saç elektriklenmesinden etkilenmezsiniz.

Şampuan Seçimlerinize Dikkat Edin


Kişisel bakım ürünlerinizin ve şampuan ürünlerinizin seçimlerine de dikkat etmelisiniz. Yanlış yapılan kozmetik ürünlerinin seçimleri sonucunda saçlarınızda elektriklenme başta olmak üzere pek çok farklı problem ortaya çıkabilir.


Su tüketmeyen bir yaşam tarzına sahipseniz sağlığınız ve saçlarınızın sağlığı için bol su tüketmeye özen göstermelisiniz. Sağlıklı ve dolgun saçlara sahip olabilmek için gün içerisinde mutlaka bol bol su tüketmelisiniz. Kuru ve nemlenmeyen saçlar daha fazla elektriklenme sorunu yaşadığı için su içmenin önemi burada bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Saç bakım maskeleri ve nem maskeleri ile saçlarınızı yumuşatmanız da elektriklenmenin önüne geçmeniz için uygun bir yöntemdir. Elektriklenmeler saç kuruması sebebiyle ortaya çıkabildiği için saçlarınızı nemlendirecek uygulamalar kullanırsanız elektriklenme sorunlarını ortadan kaldırarak sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi