Evlilik Korkusu Nedenleri



Yetişkin iki farklı insanın hayatlarını birleştirerek ortak bir yaşam sürdürmeye başladıkları evlilikler bazı zamanlar insanlarda büyük bir korkuya yol açabiliyor. Evliliklerde ortak bir kişi yaşayabilmekten korkan kişilerin ardında ise genellikle aynı sebepler yer alıyor. Fakat bu korkuyu yenebilmek için öncelikle korkularınız ile yüzleşmeniz gerekiyor.


Evlilik korkuları genel olarak yeteri kadar olgunlaşmamış kişilerde rastlanan bir korkudur. Bu korkuyu yenebilmek için öncelikle bu tür insanların kendilerine olan güvenlerinden tam olarak emin olmaları gereklidir.

Ailelerinden kopmakta güçlük yaşayan ve kopmak istemeyen kişilerde de bu tür korkular ortaya çıkabilir. Bu tür kişiler kendi başlarına sorumluluk almaktan çekindikleri için evli olma fikri ve beraberinde gelen sorumluluklar bu kişileri oldukça fazla korkutmaktadır. Bağımsız kararlar alabilecek kadar olgunlaşmış olan kişilerde bu tür korkular ortaya çıkmaz.


Kötü Örnekler Korkuya Yol Açıyor


Kişilerin kendi aile yaşantılarında ve anne babalarında görmüş oldukları olumsuz durumlar evlilikten korkmalarına ve kaçmalarına sebebiyet verebilir. Kötü örnekler ile iç içe olan kişiler aynı olayları yaşamaktan korktukları için evliliğe sıcak bakmamaya başlarlar.

Uzun süre yalnız yaşamış olan ve yalnızlığından keyif alan kişilerde de evlilik korkusu meydana gelebilir. Yalnızlığına alışmış olan kişilerin bir başkası ile evini ve yaşamını paylaşması fikri onlara fazlasıyla korkutucu gelebilir.

Cinsellik de evlilik korkusunun ortaya çıkmasında etkili olan bir sebeptir. Karşıdaki kişiyi cinsel anlamda tatmin edemeyeceğini düşünen kişilerde evlilik korkusu ortaya çıkar.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi