El Uyuşması Nasıl Geçer?


El, bilek ve koldaki sinirlerin hasar görmesi ve baskıya maruz kalması gibi durumlarda ellerinizde uyuşma, batma hissi ve ağrı yaşayabilirsiniz. Ellerde ortaya çıkan ağrıların en temel sebeplerinden birisi budur.


Dolaşım bozukluğu yaşıyorsanız ellerinize yeteri kadar kan gitmeyen anlarda ellerinizde uyuşma ve karıncalanma meydana gelebilir. Ayrıca şeker hastalığı olan kişilerin de ellerinde ve ayaklarında uyuşmalar meydana gelebilmektedir.

Uyuşmanın hangi sebeple ortaya çıktığını tespit etmek tedavinin uygulanması için önemlidir. Şeker hastalığı sebebiyle uyuşma yaşıyorsanız şeker oranlarınızı gün içerisinde kontrol altında tutmalısınız.


Düzenli Beslenin


Beslenme alışkanlarınız el uyuşmasına yol açıyor ise günlük olarak tükettiğiniz çay ve kahve miktarına dikkat etmelisiniz. Bu tür içecekler yerine yeşil çay içmeye başlayabilirsiniz. Aynı zamanda asitli olan içeceklerin tamamından uzak durmalı ve günde en az 2 litre kadar su tüketmelisiniz.

Bedensel olarak hareketsiz bir yaşam tarzınız var ise mutlaka hayatınıza biraz hareketlilik katmaya çalışın. Uzun süre masa başında çalışıyorsanız arada bir mola vererek bedeninizi dinlendirin ve ufak egzersizler ile kaslarınızı tekrar çalıştırmaya başlayın.

Spor bu tür durumlarda yararlanabileceğiniz en önemli ve faydalı aktivitedir. Başlamış olduğunuz spor egzersizlerini düzenli ve disiplinli bir şekilde uzun süre boyunca yaparsanız el ve ayaklarınızda herhangi bir şekilde uyuşma yaşamazsınız. Ayrıca spor diğer tüm hastalıklara ve psikolojinize de iyi gelen bir aktivitedir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi