Bebeklerde Göz Şişliği Neden Olur?


Yetişkin insanlarda da ortaya çıkabilen göz şişliği problemi bebeklerde de yaşanabilmektedir. Göz şişmesi ile birlikte görme yeteneklerinin azalması gibi çeşitli belirtiler de ortaya çıkmaktadır. Fakat yetişkinlere göre daha hassas olan bebeklerde bu konuya daha dikkatli yaklaşılması gereklidir.


Bebeğinizin gözlerinde şişme meydana geldiyse bu durum genel olarak bebeklerin çevrelerine karşı olan ilgileri ile alakalıdır. Etraflarındaki her şeyi merak edip onlara dokunan ve temas halinde olan bebekler ellerini gözlerine götürdükleri zaman mikrop kapmasına sebep olabilirler.

Sigara dumanı olan ortamlarda bebeğinizi bulundurmak göz rahatsızlıkları ile birlikte pek çok farklı rahatsızlığı da ortaya çıkartabilir. Ebevenler olarak çocuğunuzu her zaman sigara dumanından uzak tutmalısınız.


Yemeklere Aşırı Tuz Atmayın


Bebekler için hazırladığınız yemeklere aşırı tuz atarsanız gözlerinde şişme meydana gelebilir. Bu sebeple bebeğinize yemek hazırarken tuz miktarını aşırıya kaçırmayacak şekilde ayarlamalı ve dozunda atmalısınız.

Uyuma pozisyonları bebeklerde birtakım rahatsızlıklar meydana getirebiliyor. Göz şişlikleri de ortaya çıkan bu rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Bebeklerde göz bölgesinde şişmeler meydana gelmemesi için çocuklarınızı yan bir şekilde yatırmalı ve geceleri belirli aralıklar ile bebeğinizin uyku pozisyonlarını kontrol etmelisiniz.


Uykusunu yarım almış olan ve uykusuzluk çeken bebeklerde de göz şişliği meydana gelebilir. Gün içerisinde bebeğiniz yeteri kadar uyumadıysa kısa süre içerisinde göz bölgesinde ufak tefek şişlikler meydana gelmeye başlayabilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?