Dövme Nasıl Sildirilir?


Dövme, cildin altına işlenen özel boyalar ile yapıldığından dolayı ömür boyu üzerinizde taşıyacağınız bir parçanız haline gelecektir. Bu sebeple bir dövme yaptırmadan önce uzun süre boyunca düşünmeli ve yaptırmayı düşündüğünüz dövmenin motiflerini iyi belirlemelisiniz. Ancak birtakım durumlardan dolayı dövmelerinizi sildirmek istiyorsanız biraz uğraşmanız gerekecektir.


Dövmelerin silinmesi için yaygın olarak kullanılan yöntemler arasında lazer uygulamaları vardır. Lazer ışınları sayesinde dövmenin altında yer alan boya parçaları ısıyla eritilerek yok edilmektedir. Dövmelerinizi lazer yöntem ile sildirebilmek için dövmenizi en az 6 ay önce yaptırmış olmanız gereklidir.


Lazer ile dövme sildirmenin seans aralıkları ve süresi ise dövmenin boyutuna ve cildinizin yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Renkli dövmelerin lazer ile silinmesi maalesef siyah dövmeler kadar kolay olmamaktadır.

Cover-Up Dövme Nedir?

Dövme sildirmek için kullanılan bir diğer yöntem ise dövme sanatçılarına giderek farklı bir dövme ile dövmenizin üzerini kapattırmaktır. Cover-up yöntemi olarak adlandırılan bu yöntem sayesinde istemediğiniz ya da sıkıldığınız bir dövmenizi tamamen yeni bir dövme ile tamamen kaplatarak gizleyebilirsiniz.


Cover-up yöntemleri ile dövme gizleyebilmek için ise yeni seçeceğiniz dövmenin bu tekniğe uygun olması gereklidir. Bir önceki eski dövmenizin boyutlarından biraz daha büyük ve siyah renklerin ağırlıkta olduğu motifler seçerseniz alt kısımlarda kalan eski dövmenizin tamamen kapanmasını ve sadece yeni dövmenizin gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi