Sağlıkla İlgili Bilinmeyen 5 Gerçek

Gündelik hayatınızı sürdürürken, aktiviteleriniz arasında yer alan bazı durumların sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceğini biliyor muydunuz? Sağlıklı ilgili günlük hayatınızın bir parçası olan olayların ne gibi etkilere yol açtığını sizlerle paylaşıyoruz.



1. Sakız Çiğnemek Beyni Güçlendirir

Sabahları kahve içmek için vaktiniz yok ise güne sakız çiğneyerek başlayabilirsiniz. Sakız çiğnemek hafızanın %35 oranında gelişmesini sağlıyor. Ayrıca nane aromalı sakızlar ise yorgunluk hissini azaltabiliyor.


2. ATM’ler Kirli mi?

ATM’ler en az umumi tuvaletler kadar kirli olan makinelerdir. Eğer ATM kullandıysanız mutlaka kısa süre içerisinde elerinizi yıkayarak hijyeninizi sağlamalısınız.


3. Pozitif Düşünce

Karşılaştığınız olumsuz olaylar karşısında pozitif ve iyimser bir tavır sergileyebiliyorsanız depresyondan etkilenme riskiniz azalıyor. İyimser kişilerin aynı zamanda kalp hastalıklarına yakalanma risklerinin de düştüğü biliniyor.


4. Kahve Depresyonu Engelliyor

Kafeinin aşırı tüketilmesi sağlık açısından birtakım problemlerin yaşanmasına yol açabiliyor. Fakat Harvard Halk Sağlığı Okulu tarafından yapılan araştırmalarda özellikle kadınların günde 4 fincan kafeinli kahve içerek depresyona girme risklerinin %20 oranında azaldığı ortaya çıkartılmış. Yine de depresyondan kurtulmak için vücudunuza aşırı oranda kafein sokmamanızda yarar olacaktır.


5. Egzersiz Zayıflatır mı?

Kilo vermek için sadece egzersiz yaparsanız muhtemelen başarısız olabilirsiniz. Yaptığınız spor ve egzersiz aktivitelerini mutlaka kendi vücudunuza uygun olan sıkı bir diyet programı ile desteklemeniz ve bunu düzenli olarak yapmanız gerekiyor.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi