İnsan Vücudundaki 5 Farklı Kusur


İnsan vücudu makine gibi çalışan bir yapıya sahiptir. Ancak kusursuz gibi gözüken insan vücudunun ufak tefek birtakım eksiklikleri ve problemleri de mevcuttur.


1. Gözlerde Kör Nokta Bulunması
İnsanların iç ve dış retinalara sahip olması sinir liflerinin retinanın ön bölgesinde yer alan ışığı bloke etmesine yol açıyor. Kör noktalarınızı tespit edebilmek için sağ gözünüzü kapatarak çeşitli testler uygulayabilirsiniz.


2. Yirmilik Yaş Dişleri
Oldukça acı verici bir süreç yaşamanıza yol açan yirmilik yaş dişleri pek çok kişinin uğraştığı problemlerden birisidir. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre ağız yapımız biraz daha büyük olsaydı yirmilik yaş dişleri bizler için yararlı olacakmış.


3. Erkeklerin Meme Uçları Olması
Bilim adamlarının teorilerine göre, meme uçları bebek doğuşundaki rahimden kalma bir özellik olarak algılanıyor. Lewis Helde göre ise erkeklerde bulunan meme uçlarının herhangi bir işlevi ve fonksiyonu yok.


4. C Vitamini Sentezlenememesi
Omurgalı pek çok farklı tür vücutlarında kendi kendilerine C vitamini üretebilirken insanlar C vitaminini kendileri için üretemezler. Bu sebeple C vitamini almak için sürekli dışarıdan takviye yapılması gereklidir. C vitamini eksikliğinin ise iskorbüte ve çeşitli rahatsızlıklara yol açtığını belirtmekte fayda var.


5. Ayaklarda Fazla Kemik Bulunması
İnsan ayağında ortalama 26 adet kemik bulunduğu biliniyor. Bu sayı ise insan vücudunun kemiklerinin dörtte biri kadar yapıyor.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Blogspot'tan Domaine Gecme (Domain Tasima)

Dunyanin En Büyük Ülkesi