Narsist Kişilik Bozukluğu Nedir?

Narsist kişilik bozukluğuna sahip olan kişiler çevrelerinden sürekli olarak egolarının yüksek olduğu konusunda laflar işitirler. Psikolojik bir rahatsızlık olarak tanımlanan narsist kişilik bozukluğu beraberinde farklı rahatsızlıklara da yol açabilir.


Narsist kişiler sürekli olarak çevreleri tarafından ilgi odağı olmak ve şımartılmak isterler. Çevrelerinde kendilerinden başka kimseyi görmek istemeyen bu insanlar zamanla çevrelerine büyük sıkıntılar yaşatmaya başlayabilirler.


Kendilerini herkesten üstün gören narsist kişilik bozukluğu yaşayan insanların bu durumu yaşamalarının sebeplerinin altında ise özgüvensizlik bulunmaktadır. Dış dünyaya karşı kendilerini sürekli olduklarından daha farklı ve üstün olarak anlatan bu kişiler durmadan egolarının tatmin edilmesi için uğraşırlar.

Narsist Kişilik Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?


Çevrenizdeki kişilerde narsist kişilik bozukluğu olduğundan şüpheleniyorsanız aşağıdaki maddeleri dikkatli bir şekilde inceleyerek karşınızdaki kişinin bu belirtileri gösterip göstermediğini tespit etmeye çalışın.


- Karşınızdaki kişiler öncelikle her zaman kendilerinin her konuda en iyi olduklarını düşünürler. Bu tür kişilere göre tüm insanlar onlardan daha alt seviyelerdedirler. Çevrelerindeki herkes hakkında kırıcı ve küçümseyici yorumlarda bulunurlar.

- Dış görünüşlerini aşırı derecede beğenirler. Zeki olarak da kendilerinden başka kimse dünyada yoktur. Herkes tarafından sevildiklerini düşünür ancak bir kişi tarafından sevilmediklerini fark ederlerse bütün dünyaları başlarına yıkılır.

- Narsist insanlar her zaman en iyileri hakettiklerini düşünürler. Eğitimleri, sosyal yaşamları ve çevreleri her zaman onlar için bulabilecekleri en iyisidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi