Vücut Nasıl Nemlendirilir?


Hava değişimleri, dengesiz beslenme, yaşlılık ve diğer sebepler ile vücut içerisinde yer alan doğal nem oranları bazen düşmeye başlar. Nem oranı azalmış olan ciltlerde ise çatlaklar ve pul şeklinde dökülmeler meydana gelebilmektedir. Bu sebeple cilt bakımınızı yaparken nemlendirme işlemlerine de gereken özeni göstermeniz gereklidir.



Vücudunuzu doğru şekilde nemlendirmek istiyorsanız öncelikle dengeli beslenmeniz ve su tüketiminizi çoğaltmanız gereklidir. Günlük olarak 1.5 ile 2 litre arasında su tüketmeli E ve C vitamini açısından zengin olan gıdaları mutlaka öğünlerinize eklemelisiniz. Badem, fındık, ay çekirdeği ve ceviz gibi kuruyemişleri cildinizi nemlendirebilmek için bol bol tüketebilirsiniz.


Cilt Nemlendirici Ürünler


Cilt yapınıza uygun olan nemlendirici kremleri ya da losyonları kullanabilirsiniz. Ancak kozmetik ürünleri satın alırken mutlaka sizin cildinize uyumlu olup olmadığını öğrenmelisiniz. Cildinizde nem eksikliği var ise zeytinyağı, badem yağı ve hindistan cevizi yağı olan kozmetik ürünlerini kullanabilirsiniz.

Banyo esnasında pH seviyesi cildinize uygun olan sabunları ve duş jellerini kullanabilirsiniz. Aşırı sıcak su ile duş almaktan ise uzak durmalısınız. Duş aldığınız su her zaman ılık olmalıdır. Banyo sonrasında ise cildinizi havlu ile hafif bir şekilde kurulayın ve cildinizi nemli bırakmayın. Nemli bıraktığınız cildinizde zaman içerisinde su buharlaşacağı için cildiniz kuruyacaktır.

Vücudunuzu canlı bir hale getirmek ve kan dolaşımınızı hızlandırmak istiyorsanız haftada 1 kez mutlaka vücudunuzu keseleyin ve ölü derileri vücudunuzdan uzaklaştırın.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi