Perde Rengi Nasıl Seçilir?


Satın alacağınız perdenizin rengini öncelikle duvar renginizi göz önünde bulundurarak seçmelisiniz. Koyu renkli bir duvara sahipseniz bu tür tonları bütünleyebilmek adına açık tonlu bir perde seçebilirsiniz.


Genel dekorasyon stiliniz ile perdeleriniz arasında da büyük bir denge olmalıdır. Gri, kahve gibi koyu renkli ve mat duvarlara sahipseniz muhtemelen klasik bir dekorasyona sahipsiniz demektir. Bu durumda perdelerinizi tamamlayıcı olarak gri, krem rengi ve kırık beyaz gibi sade ve açık renklerde seçebilirsiniz.

Canlı ve ışıltılı renkli duvarlara sahipseniz perdelerinizde klasik renkler dışına çıkabilirsiniz. Turuncu, kırmızı ve yeşil gibi alternatif renkli duvarlara sahipseniz perdelerinizde açık renkler kullanmanız dağınık ve kalabalık bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır.


Perde ve Mobilyaların Uyumu Nasıl Olmalı?


Perdelerin renklerini seçerken halıların renklerine de dikkat edilmelidir. Odanızda yer alan halılar ile uyumlu bir perde seçerseniz dekorasyonunuzda büyük bir uyum yakalayabilirsiniz. Ayrıca koltuk takımları ile de uyum yakalamaya çalışmalısınız.


Koltuk takımlarından farklı bir renkte perde kullanarak zıt renkler ile uyum yakalayabilirsiniz. Koyu renkli koltuk takımları için kalın perdeler seçerken, açık renkli koltuklar için daha ince kumaşlı perdeler seçebilirsiniz.

Ferahlık ve aydınlık hissini en iyi şekilde alabilmek için perdelerinizin ölçülerine de dikkat etmelisiniz. Ufak alanlara sahip olan mekanlarda açık renkli perdeler kullanılması ferahlık hissinin elde edilebilmesi için daha doğru olacaktır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?