Deri Döküntüsü Nasıl Geçer?


Deri döküntüsü rahatsızlığı yaşayan kişilerde tanı yapılması oldukça önemli bir konudur. Doğru tanı ile tedavilerden daha etkili sonuçlar alınması mümkün olabilmektedir. Basit bir hastalık olan deri döküntüsünün tedavisi basit testlerden oluşmaktadır.


Kaşıntı yapan yerdeki deri döküntülerinin kişileri rahatsız etmeye başlamasıyla birlikte bu rahatsızlıkların yok edilmesi amaçlanarak merhem tedavisi kullanılabilir. Merhem sayesinde hastalar kaşıntıyı hafifleterek rahatlık hissine kavuşmuş olurlar.

Deri döküntüsü tedavisinde kullanılan merhemleri günde iki kere kullanmanıza rağmen hala gözle görülür bir etki elde edemiyorsanız uzman bir doktora muayene olmanız gerekebilir.
Döküntülerinizde kabarıklık ya da sivilce gibi sorunlar meydana gelmeye başladıysa bunları patlatmamaya dikkat etmelisiniz. Bu tür belirtileri ortadan kaldırabilmek için mutlaka mikrop önleyici losyonlar kullanmalısınız. Yaraların patlaması halinde cildinizin enfeksiyon kapması gibi bir risk bulunmaktadır.


Deri Döküntüsü Belirtileri Nelerdir?


Deri döküntüleri meydana gelmeye başladığı zaman bunu ilk olarak kızarıklıklardan anlarsınız. Kızarıklıklar ten renginden farklı bir kırmızı renge sahiptir. Lekeler derinin tüm üzeyini kaplamazlar ve yalnızca sınırlı bir yüzeyi kaplarlar.

Bazı ciltlerde kızamığa bağlı olarak da ciltte aynı lekeler meydana gelebilir. Bu sebeple deri döküntülerini kızamık ile karıştıran hastalar da olabilmektedir.


Kırmızı renkli döküntü belirtilerinin bazıları kabarık olabilirken, bazıları ise herhangi bir şekilde kabarık olmayabilir. Döküntülerden sonra hastalarda tek tek bütünleşen bu kırmızı izler büyük bir kırmızı leke olmaya başlar.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi