Bütün Gece Uyanık Kalabilmek için Neler Yapılmalı?

Bazı günler profesyonel iş yaşantısına sahip olan kişiler ve öğrenciler bütün gece ayakta kalmak zorunda olabiliyorlar. Gözlerinizi tüm gece boyunca açık tutabilmeniz için ise bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.




Geceleri uyanık kalmak istiyorsanız öncelikle bunu bir alışkanlık haline getirmemeniz gerekiyor. Arada bir yapılması gerekebilen ancak süreklilik halini almaması gereken bu yöntemi uygulayabilmek için bir gün önceden ve haftasonundan hazırlık yapmanız gerekiyor. Haftasonu kendinizi hazırlamanız ise bu yöntem için en ideal günün Pazartesi olmasından kaynaklanıyor.

Yüksek oranda şeker almak geceleri uyanık kalmak için çok sağlıklı bir yöntem değil. İştah etkileyen hormonların geceleri daha fazla salgılanmasından dolayı harbonhidrat bazlı yiyeceklerin tüketilmesi gerekiyor. Şekerlemeler yerine ise protein barlarının tutulması gerekiyor.

Egzersiz Yapın ve Bazı Gıdalardan Uzak Durun


Hareketli ve gürültülü ortamlarda uykunuz daha çok açılmaya başlar. Eğer geceleri uykuya karşı direnciniz düşmeye başlıyor ise bulunduğunuz mekandaki ışıkları açın. Arada bir ayağa kalkarak ufak egzersizler yaparak vücudunuzu çalıştırmaya başlayın. Kafeinli ve asitli içecekleri ise sağlığınız açısından mümkün olduğunca az tüketin.


Geceleri ayakta durabilmek için kesinlikle uzak durmanız gereken besinler arasında ise süt ve süt ürünleri yer alıyor. Bu tür gıdaları gece ayakta durmak gibi bir durumunuz var ise kesinlikle tüketmemeye özen gösterin.

Bütün gece ayakta kaldıktan sonra ertesi gün sabah saatlerinde aşırı derecede uykunuz gelmeye başlayacaktır. Kendinizi biraz zorlarsanız ve öğlen saatlerine kadar dayanırsanız bu saatlerde yapacağınız ufak bir kestirme bütün gün sizi idare edecektir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi