Alzheimer Belirtileri Nelerdir?


İnsanlar bazen unutkanlık sorunu yaşayabilirler. Fakat unuttuğunuz şeyleri hatırlayabilmeniz için uzun bir süre geçmeye başlıyor ise bu durum tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Unutkanlık genellikle yoğun iş hayatı ve stresten kaynaklı olarak meydana gelen bir durumdur. Ancak Alzheimer beynin işlevselliğini bozan ve geriye dönüşü olmayan bir hastalıktır. Alzheimer aynı zamanda 7 ile 10 yıl arasında insanların ölümüne yol açabilecek olan tehlikeli bir hastalıktır.


Yapılan araştırmalara göre 65 yaş üzerindeki kişilerin Alzheimer belirtileri gösterdiği ortaya çıkmıştır. Sinsi bir şekilde ilerleyen bu hastalık ilk zamanlarda kısa süreli unutkanlıklar olarak kendisini gösterir ve yavaş yavaş hastaların tüm hayatını etkisi altına almaya başlar.


Çevresindeki kişileri tanıyamama, unutkanlık ve söylediklerini hatırlayamama gibi belirtiler meydana gelmeye başlar. Hastalar bu belirtileri sık göstermeye başladıktan sonra ise psikolojik problemler yaşamaya da başlarlar. Zihinsel bozukluk beraberinde fiziksel birtakım bozuklukların da oluşmasına sebep olur.

Hangi Yaşlarda Alzheimer Riski Yükselir?


Alzheimer’ın sebepleri arasında beynin protein biriktirmesi, sinirsel yapıda bozukluklar ortaya çıkması, beyin hücrelerinin ölmesi ve zehirli maddeler bulunmaktadır. Yaş ilerlediği takdirde Alzheimer hastalığının ortaya çıkma riski de artmaktadır. 50 yaşının üzerindeki kişiler Alzheimer riski taşıyan kişiler arasındadır.


Gündelik hayatınızı etkileyecek biçimde unutkanlık yaşıyorsanız, rutin işlerinizi halletmekte güçlük çekiyorsanız, konuşma yaparken kelimeleri hatırlamakta zorlanıyorsanız, düşünceleriniz çelişkili olmaya başladıysa ve kişilik özelliklerinizde bir tuhaflık sezmeye başladıysanız mutlaka kısa süre içerisinde uzman bir doktora başvurmanız gereklidir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi