Bohem Giyim Tarzı Nedir?


1960’lı yılların sonlarına doğru ortaya çıkan insanların hayat tarzlarını yansıtan moda akımına bohem adı verilmektedir. Bu giyim tarzı aslında dönemin çingenelerine özgü bir giyim tarzıdır. Anı yaşamayı seven ve özgürlüğüne düşkün kişilerin benimsediği bu giyim tarzı günümüzde hala modern bir şekilde tercih edilmektedir.

 

Bohem stilin vazgeçilmezleri arasında ilk sırada püsküllü aksesuarlar yer almaktadır. Püsküllü çantalar, ceketler ve botlar bohem tarzında en fazla tercih edilenler arasında yer almaktadır. Püsküllü ve süet parçalar bohem giyim tarzı içerisinde büyük bir öneme sahiptir.

Püskül dışında bohem giyim tarzı denildiği zaman akıllara tığ ile hazırlanmış olan örgüler ve dantel işlemeler de gelmektedir. Dantel bohem tarzında püskül ile birlikte de kullanılabilen önemli bir ayrıntıdır.


Bohem Giyim Tarzındaki Renkler Nelerdir?

Baharat ve toprak tonları bohem giyim tarzı içerisinde en sık karşılaşılan renkler arasındadır. Kıyafetlerin genelinde bu tür renk tonları kullanılır. Bohem tarzında yer alan desenler ise genellikle çiçek desenleridir.

Kovboy şapkaları ve volanlı şapkalar da bohem tarz içerisinde kendisine büyük bir yer bulmuş olan aksesuarlardır. Hasır şapkaların da son yıllarda bu stil içerisinde yer aldığını belirtmekte fayda var.
Şapka dışında saç bantları, eşarp ve çiçeklerden tasarlanmış olan taç gibi aksesuarlar da alternatif bir arayış içerisinde olanların yararlanabileceği parçalardır. Takı olarak ise renkli bilezikler ve kolyeler kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi