Geçmişten Günümüze Gelip İlham Veren 4 Şehir

Şehirler yalnızca insanların yaşadıkları alanlar olmaktan daha fazlasını ifade ederler. Yüzyıllardır var olan şehirlerin artık kendilerine has özellikleri ve ruhu vardır. Günümüzün mimarı olma sıfatını hak eden 4 dünya şehrini sizlerle paylaşıyoruz.



1. Tokyo

Tarihte bilinen adı ile Edo, yalnızca Japonlar için değil tüm dünya için önemli olan şehirler arasında yer alıyor. Teknolojinin başkenti olarak nitelendirilen Tokyo, Japon halkı için neredeyse 500 yıldır önemli bir şehir olarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.


2. Timbuktu

Günümüzde çoğu bölgesi toprak ile gömülmüş olan Timbuktu, altın şehir olarak adlandırılan önemli bir şehirdir. Sert iklim koşulları altında olan bu şehirde ne yazık ki eski dönemlerdeki altın çağlar günümüzde yaşanmıyor. Fakat geçmişten gelen ve ilham verici şehirlerden olduğu gerçeği değişmiyor.


3. Londra

Ortalama 300 yılı aşkın süredir Büyük Britanya’nın başkenti olarak görülen Londra, Avrupa kentlerinden hiçbirisinin yakınından dahi geçemediği bir rekora imza atmış durumda. Geçtiğimiz 500 yıllık süre içerisinde kraliyet mensuplarının ve bilim dünyasının atan kalbi olan Londra ilham verici şehirler arasında büyük bir öneme sahiptir.


4. Delhi

Tarihte pek çok farklı imparatorluğun doğumuna ve yıkılışına tanıklık eden Delhi’de bugün imparatorların bıraktığı kalıntıları görebilmek hala mümkün olabiliyor. Hindistan için büyük bir tarihi öneme sahip olan bu şehir zamanında Orta Asya ve Güneydoğu Asya için geçiş yolu olarak kullanılıyordu.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dockers by Gerli Sandalet Modelleri