Böbrek Taşına Ne İyi Gelir?

Ağrılı ve zor geçen bir rahatsızlık olan böbrek taşı sorunundan korunabilmek için böbrek taşı rahatsızlığına iyi gelecek olan besinleri tüketmeye özen gösterebilirsiniz.


Böbrek taşına en iyi gelen besinler arasında ilk sırada nar yer alıyor. Su ve çekirdekleri ile böbrek taşlarının düşmesine yardımcı olan narı bol bol tüketebilirsiniz.


Isırgan otu idrar söktürücü özelliğe ile bilinen bir besindir. Aynı zamanda iltihaplara karşı da etkili olan ısırgan otunu bir hafta boyunca günde iki kez tüketebilirsiniz. Isırgan otunu bir çay kaşığı ısırgan yaprağı demleyerek hazırlayabilirsiniz.


Yabani bitkiler arasında yer alan kızılcık taş oluşumunu engelleyebilecek özelliklere sahiptir. Ayrıca kızılcık sayesinde idrar yollarındaki enfeksiyonları da tedavi edebilirsiniz. Antioksidan özelliklere sahip olan kızılcık böbrek taşının oluşumunu engeller ve tedavisinde de kullanılır.


Kabak ve Limon Suyu


İdrar çözücü özelliği, iltihaplara karşı iyi gelmesi ve taş oluşumunu engellerken aynı zamanda taşların atılmasına da yardımcı olabilen yapısı ile kabak, böbrek taşı rahatsızlığı yaşıyorsanız tüketmeniz gereken besinler arasında yer alıyor.


Limon suyunun içerisinde bulunan sitrik asit böbrek taşlarının çözülmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda böbrek taşlarının engellenmesi de limon suyunun tüketilmesi ile birlikte mümkün olabiliyor.
Tamamen bitkisel ve doğal olan bu besinleri aşırı derecede tüketmemeye de dikkat etmelisiniz. Böbrek taşı gibi ciddi bir rahatsızlığınız var ise bu yöntemleri uygularken bir yandan uzman bir doktora gitmeniz daha yararlı olacaktır.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi