Nüfus Cüzdanı Nasıl Yenilenir?

Zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak yıpranan, yırtılan ve kullanılamaz hale gelen nüfus cüzdanlarını yenilemek gerekebiliyor. İmza karşılığında reşit olan kişiler kendileri nüfus cüzdanlarını yenileyebilirken, reşit olmayanlar ise anne, baba, veli ya da vasilerine veriliyor.



Özel ihtiyaç dışında fotoğraf, ad soyad, doğum tarihi, kişisel durum, evlenme, boşanma ve kadınların önceki soyadlarını kullanmak istemeleri durumlarda da nüfus cüzdanı yeniden düzenlenebiliyor.

Nüfus Cüzdanı Yenilemek için Gerekli Belgeler


Nüfus cüzdanınızı yenilemek ya da değiştirmek için başvuru yapmayı düşünüyorsanız 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf sizden istenecektir. Fakat sistem üzerinde nüfus cüzdanınıza ait olan seri numarası gözükmüyor ise kimliğinizi kanıtlayabilmek için ehliyet, pasaport, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı ve basın kartı gibi belgeler istenebilir.

 
Herhangi bir sebepten ötürü nüfus cüzdanınızı kaybettiyseniz ve yeniden çıkartmak istiyorsanız adres muhtarlığı tarafından düzenlenmiş olan ve onaylanan nüfus cüzdanı talep belgesi isteyebilirsiniz. Nüfus müdürlüğü ihtiyaç duyduğu takdirde sizden kimliğinizi kanıtlayabilmeniz için bilgi ya da ek bir belge talep edebilir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi