Telefon Şarjıyla İlgili Doğru Bilinen 5 Yanlış


Elimizden düşürmediğimiz ve en büyük sorunları arasında şarjlarının kısa olması yer alan akıllı telefonların şarjıyla ilgili doğru bilinen 5 yanlışı sizler için araştırdık.


1. Orijinal olmayan şarj cihazları
Güvenilir markaların üretmiş olduğu şarj cihazlarını güvenilir bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak onay almamış ve bilinmeyen markaların ürettikleri sahte şarj cihazları performansınızı ve pil ömrünüzü olumsuz etkileyebilir.


2. Telefon şarj olurken kullanmayın
Telefon şarj olurken görüşme yaptığınız takdirde telefonun arızalanma riskleri daha da fazla çoğalıyor. Fakat telefon üreticisi firmanızın onayladığı bir şarj cihazı kullanıyorsanız, güvendesiniz demektir.


3. Telefonu geceleri şarjda bırakmayın
Telefonunuzun pili dolduktan sonra hala şarjda bırakırsanız telefonunuzun şarj ömrü kısalmaya başlar. Şarj süresi bittikten sonra telefon ile şarj arasındaki bağlantı kesileceği için şarjınız dolduğu zaman cihazınızı mutlaka prizden çekin.


4. Şarjın Bitmesini Beklemeyin
Apple ve Samsung kullanıcılarının pilleri Lityum-ion pillerdir. Belirli bir şarj seviyesine geldikleri zaman daha etkili bir şekilde kullanılabilirler. Eğer telefonlarınızı şarj edebilmek için pilin %0 seviyesine gelmesini bekliyorsanız hata yapıyorsunuz. Pillerin belli bir şarj edilme sayıları olduğu için pil tamamen bittikten sonra sayaçtan bir miktar daha ömür eksilmeye başlar.


5. Telefonu Kapatabilirsiniz
Apple uzmanları pil ömrünü uzatabilmek için cihazlarınızı arada bir kapatmanız gerektiğini söylüyorlar. Örneğin gece yatarken telefonlarınızı kapatırsanız pil ömrünüzü daha uzun süreli tutabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?