İştah Azaltacak 5 Yöntem


İnsanların kilo almalarının ardındaki en önemli sebeplerden birisi iştahın kontrol altında tutulamamasıdır. İştahınızı kontrol etmeyi öğrendiğiniz zaman zayıf kalmanız daha kolay olmaktadır.


1. Kahvaltı
Gece boyunda yaklaşık olarak 12 saatlik bir açlık yaşandığı için siz fark etmeseniz bile vücudunuz gece boyunca enerji tüketmeye devam ediyor. Uykudan sonra ise vücut ile beyin tekrar besin öğelerine ihtiyaç duyuyor. Kahvaltı öğünlerinizi atlarsanız gün içerisinde daha fazla acıkırsınız.


2. Kafein-Tein
Yeşil çayı ve kahveyi günde 2 defa tüketebilirsiniz. Yeşil çayın antioksidan özelliği olduğundan dolayı kilo verme konusunda da size yardımcı olur. Özellikle öğün aralarında iştahınızı kontrol altında tutabilmek için bu iki içeceği tüketebilirsiniz.


3. Tarçın
Kan şekerini düşürücü etkisi ve sabit tutucu özelliği ile tarçın iştahınızı kontrol altında tutabileceğiniz bir gıdadır. Yemekler ile birlikte tarçını tüketirseniz tokluk hissini daha uzun süre bünyenizde hissedebilirsiniz.


4. Lifli Besinler
Sağlıklı bir kalp ve fit bir vücut istiyorsanız diyet listenizde mutlaka lifi bulundurmalısınız. Lif açısından zengin olan besinler kanınızdaki yüksek kolesterolü düşürmeye de yaramaktadır. Kan şekeri seviyenizi kontrol altında tutabilmek için de lifli besinler tüketebilirsiniz.


5. Limon
Sindirim sistemini düzenleyen ve daha sağlıklı çalışmasını sağlayan limonu mide asidini üretimini arttırmak için tüketebilirsiniz. Böylelikle yağlı gıdaların sindirilmesini daha hızlı bir şekilde sağlayabilirsiniz. Limon suyunun aynı zamanda karaciğerdeki safra üretimine ve yağların sindirilmesine de iyi geldiğini hatırlatmakta yarar var.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?