Gezip Görülmesi Gereken En Tuhaf 5 Yer

Her tatil döneminizde sahillere gitmekten sıkıldıysanız ve gezip görebileceğiniz alternatif yerler arıyorsanız, sizler için gezip görülmesi gereken en tuhaf 5 yeri sıralıyoruz.



1. Ilha de Queimada Grande (Yılan Adası)

İnsanların yaşamadığı bu ada tamamen yılanların yaşadığı bir ada olarak biliniyor. Dünya üzerindeki en tehlikeli yılanların yer aldığı bu adaya Brezilya hükümetinin koyduğu yasak yüzünden tüm ekiplerin ve kişilerin girilmesi yasal olarak yasaklanmış durumda. Bu adayı ziyaret etmek istiyorsanız illegal yolları denemeniz gerekecek.


2. Tawil Bölgesi

Mısır ile Sudan arasında kalan bu bölgede kimse yaşamıyor. Doğal kaynaklara sahip olmayan bu belgede herhangi bir devletin de kontrolü bulunmuyor. Özgürlüğün tadını çıkartabileceğiniz bu bölgeye ziyaret gerçekleştirerek tuhaf bir tatil yapabilirsiniz.


3. Çin’in Hayalet Şehirleri

Çin hükümeti insanları kırsal alanlara geri döndürebilmek için kırsal bölgelere alışveriş merkezleri, restoranlar ve oyun parkları yapıyor. Fakat bu bölgelere bu tür çalışmalara rağmen hala yeteri kadar insan gelmiyor. Bölgeler neredeyse tamamen boş denecek ıssız bir yapıya sahip.


4. Catatumbo Nehri

Venezuela’da yer alan bu nehir, Maracaibo Gölü’yle birleşik bir yapıya sahip. Şimşekleri ile ünlü olan bu bölgede bir rivayete göre bir gün tüm gece boyunca aralıksız şimşek çaktığı iddia ediliyor.


5. Diomede Adaları

Küçük Diomede ve Büyük Diomede olarak birbirinden 4 km uzaklıktaki iki ayrı adadan oluşuyor. Amerika bölgesine bağlı olan bu adalara ulaşım ise yalnızca helikopter ile sağlanıyor.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi