Dünyanın Havası En Temiz Olan Ülkesi Neresidir?

Norveç’te yer alan Svalbard adası günümüzde dünyanın havası en temiz olan yerlerinden birisi olarak adlandırılıyor. Svalbard adasında 3000 kişilik ufak bir nüfus yaşıyor. Adaya giriş için vize istenmiyor, oturma izni istenmiyor ve iş bulduğunuz takdirde bu adada hayatınızı sürdürmeye devam edebiliyorsunuz.


Bu adada yaşayabilmek için 3 ay boyunca güneşin batmadığını ve genel olarak -30 derecelerin bölgede hakim olduğunu bilmeniz gerekiyor. Ayrıca ada halkının çoğu İngilizce konuşmuyor. Bu sebeple adada hayatınızı sürdürebilmek için Norveççe ya da İsveççe bilmeniz gibi bir şart söz konusu oluyor.

Von Postu Manzaralı Ada


Dünyanın sayılı buzulları arasında yer alan Von Postu’da denizden Tempelfjorden üzerinden adaya ulaşarak görebilirsiniz. Rasathaneleri ile ünlü olan Svalbard’da Nasa’ya ait bir üs bile bulunuyor. Ancak Svalbard Eylül ayının sonundan Mayıs ayının başlarına kadar tamamen buzlarla kaplı oluyor.

Adada tespit edilen en düşük sıcaklık ise 10 derece olarak belirleniyor. Ayrıca burada dünyanın geleceği ile ilgili olan bir felaket senaryosunda işe yarayacak olan nefis bir ambar da bulunuyor. Svalbard Küresel Ambar Deposu.


Dünyanın farklı yerlerinden Svalbard’a getirilen bitkiler neredeyse dünya üzerinde yer alan tüm bitki türlerini kapsayacak çeşitte. Gıda tedariği için yapılan bu çalışmalar olası felaket durumlarında yardım alınabilmesi için saklanıyor. Adada yer alan büyük depoda ortalama 4.5 milyon tohum yaklaşık 1000 yıl boyunca korunabilecek şekilde saklanıyor.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi