Çocuklara Kitap Okumayı Sevdirmenin Yolları

Çocuklarınızın sağlıklı bir geleceğe sahip olmaları ebeveynleri olarak sizlerin görevidir. Sağlıklı bir gelecek ve topluma yararlı bir bireyin yetiştirilmesi için ise kitap okuma alışkanlığının erken yaşta kişilere kazandırılması gereklidir.



Çocuklarınıza kitap okumayı sevdirmek istiyorsanız sadece onları uyuturken değil gün içerisinde çeşitli saatlerde de kitap okumayı deneyin. Özelikle küçük yaştaki çocuklarınız için akşam uykusu önemli olduğundan dolayı uyumadan önce kitap okuyarak uykudan vakit çalmak yerine gün içerisinde 2-3 defa kitap okuma seansları yapabilirsiniz.

Eğlenceli aktiviteler düzenleyerek bu aktivitelerin içerisine kitap okuma seansları yerleştirin. Kitap okumayı eğlenceli bir hale getirirseniz ve bu eğlencelerin arasına ufak ödüller de koyarsanız çocuklarınız kitap okumak için daha hevesli bir hale gelecektir.
 

Kitap Okuma Saatleri Düzenleyin


Aile olarak belirli saatlerde hep birlikte kitap okuma saatleri planlayın. Ailecek okuma saatleri düzenlediğiniz zaman bu saatler çocuğunuzun vazgeçemediği ve sürekli olarak arayacağı saatler haline gelecektir. Ayrıca çocukların erken yaşlarda ailelerini örnek aldığını ve onların önünde kitap okumanız durumunda sizlere özenerek okumayı daha çok isteyebileceğini unutmayın.


Çocuklarınızın kitaplar ile arasının daha iyi olmasını istiyorsanız, kitap seçimleri konusunda biraz daha vakit harcayın. Çocuğunuzun ilgi alanına giren kitapları ve içerisinde onun sevebileceği türde hikayeler ve kahramanlar bulunan kitapları alırsanız çocuğunuz kitaplara karşı daha fazla ilgi duymaya başlayacaktır. Çocuklarınızın kişisel zevklerini ve hobilerini mutlaka kitap seçimlerinde göz önünde bulundurun.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi