Dudak Neden Çatlar?


Dudak çatlamaları görünüş açısından kötü olmakla birlikte aynı zamanda kişinin gündelik hayatındaki hareketlerin de kısıtlanmasına sebep olur. Yemek yerken ya da gülerken kişiler dudak bölgelerinde rahatsız edici bir acı yaşamaya başlarlar.

 

Kış aylarında dudaklar nem kaybetmeye başladığı için siz farkında olmadan çatlamaya başlarlar. Fakat durum bu tür soğuk havalarda ilerlediyse ve çatlaklar büyük boyutlara ulaştıysa bu duruma acil bir şekilde müdahale etmeniz gereklidir.

Renklendirici maddeler eklenmeden üretilmiş olan dudak nemlendiricilerini bu tür durumlarda kullanmaya başlayabilirsiniz. Dudak bakım ürünleri kullanarak dudağınızdaki nem oranlarını dengeleyebilir ve nem kaybının önüne geçebilirsiniz.


Solunum Yolu Kaynaklı Dudak Çatlamaları


Burun tıkanıklığı da dudak kuruluğu ve beraberinde çatlamasına yol açabilmektedir. Burnunuzdan nefes aldığınız zaman ağzınızı açmak zorunda kaldığınız için dudaklarınız gelen hava ile birlikte kurumaya başlar. Solunum kaynaklı bir problem yaşıyorsanız öncelikle solunum yollarınızdaki problemleri çözmeniz gereklidir. Daha sonra dudaklarınız için gerekli olan bakımları yapmaya başlayabilirsiniz.


Sivilce ve akne ilaçlarının yan etkileri de çatlamalara sebep olabilir. Bu sebeple doktorunuzun onayını almadan bu tür ilaçları kullanmamanız gereklidir. Doktor tavsiyesi ile ilaçlar kullanıyorsanız yine aynı doktorunuza bu ilaçlar ile birlikte kullanabileceğiniz ve yan etkileri olmayan dudak bakım ürünlerini sorabilirsiniz.

Vücut bakımı için kullandığınız bakım ürünlerinin de sizde alerjiye yol açmayacağından emin olmalısınız. Alerjik reaksiyonlar sebebiyle dudak çatlaması yaşayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi