Kız Kulesi’ne Nasıl Gidilir?


Günümüzde görülen kulenin ilk temelleri ve alt katların önemli bölümleri tamamen Fatih devri yapılarıdır. Kulenin etrafı ise şimdilerde geniş sahanlık ile kaplanmış şekildedir. Üst kısımdaki madayol şeklindeki mermer levha ise şimdiki halini veren Sultan II. Mahmut’un elinden çıkmıştır. Bu levha üzerinde 1832 yılına ait bir tuğra bulunur. Kulenin Eminönü’ne bakan kısımları geniş bir yapıya sahiptir ve tam o noktada bir adet de sarnıç yer alır.


Kız Kulesi, Bizans döneminde ufak bir gözlem evi olarak kullanılıyordu. Türkler İstanbul’u kazandıktan sonra eski kule yıkılarak yenisi ahşap şekilde inşa edilmiştir. 1719 senesinde kule yandığı zaman ise bina yeniden taştan inşa edilmiştir.

Üsküdar ve Kabataş’tan Ulaşım


Günümüzde ziyaretçilere açılan Kız Kulesi’ne İstanbul’da yaşayanların ulaşabilecekleri birtakım yollar vardır. Eğer Üsküdar bölgesinden Kız Kulesi’ne ring seferleri ile ulaşmak istiyorsanız Hafta içi 12:30 ile 18:30 saatleri arasında, hafta sonu ise 11:00 ile 18:30 saatleri arasında ulaşabilirsiniz.


Kız Kulesi’ne Kabataş yönünden de ulaşabilmek mümkündür. Eğer Kabataş yönünden Kız Kulesi’ne ziyaret gerçekleştirmek istiyorsanız yalnızca hafta sonları 09:15 ile 10:45 saatleri arasında ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kız Kulesi hafta içleri her gün 12:30 ile 18:30 saatleri arasında, hafta sonları ise 11:00 ile 18:30 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Kız Kulesi’nin eşsiz manzarası eşliğinde özel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız bu yolları kullanarak Kız Kulesi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?