İstanbul’da En Çok Ziyaret Edilen 6 Müze

İstanbul’da yapılan araştırmalara göre insanların en fazla ziyaret ettiği 6 önemli müzeyi sizler için sıraladık.



1. Ayasofya Müzesi
Turist ağırlıklı ve Türkiye’de en fazla ziyaretçi çeken yerler arasında olan Ayasofya Müzesi, sanat ve mimarı açısından dünyanın en mükemmel anıtlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu müze aynı zamanda altıncı yüzyılda dünyanın 8. harikası olarak adlandırılmıştır.


2. Topkapı Sarayı
Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478 yılında kurulan, Dolmabahçe Sarayı’nın yapılışına kadar Devlet’in idari merkezinde yer alan bu müze günümüzde turistlerin en fazla ziyaret ettiği müzeler arasındadır.


3. Yerebatan Sarnıcı
9800 metrekarelik geniş alanı ile Yerebatan Sarnıcı günlük olarak en fazla ziyaretçi toplamayı başaran yerler arasındadır. Sarnıç içerisinde 9 metre yüksekliğe sahip olan 3396 tane sütun yer almaktadır.


4. Galata Kulesi
Hazerfan Ahmet Çelebi’nin Üsküdar’a kadar uçmayı planladığı yer olarak adlandırılan Galata Kulesi ücretli bir müze olmasına rağmen oldukça fazla ziyaretçiye sahiptir.


5. İstanbul Deniz Müzesi
Türkiye’de yer alan en geniş kapsamlı denizcilik müzesi olan bu müze 1897 yılında Müze ve Kütüphane İdaresi adı altında faaliyet göstermeye başlamıştır. İlk yıllarda müze deposu olarak açılan bu müze günümüzde oldukça önemli bir müze haline gelmiştir.


6. Rahmi Koç Müzesi
1994 yılında ziyaretçilere açılan müze, Haliç’in kuzeyinde yer alan Hasköy taraflarında yer almaktadır. 27 bin metrekarelik alanda hizmet vermekte olan müzenin içerisinde birbirinden farklı klasik arabalar, eski uçaklar ve trenler sergilenmektedir.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi