Yeşil Çay İçmenin 6 Faydası


Yeşil çay tamamen doğal bitkilerden elde edilen ve insan sağlığının pek çok noktasına iyi gelen bir çaydır. Yeşil çay içerek elde edebileceğiniz 6 ayrı faydayı sizler için bir araya getirdik.


1. Stresi Yok Eder
Yeşil çayın içinde theanine amino asidi yer aldığı için sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Aminoasidi sindirdikten ortalama 20 ile 30 dakika sonra vücudunuzda ve zihninizde büyük bir rahatlama hissi yaşamaya başlarsınız.


2. Kilo Verdirir
Vücudunuzdaki zararlı toksinleri dışarıya atabilme ve bir sonraki öğüne kadar sizi tok hissetirme özellikleri sebebiyle yeşil çay diyetlerin de vazgeçilmez yardımcısıdır.

3. Kanseri Yok Etme
Kanser hakkında profesyonel araştırmalarda bulunan uzmanlar hücre bölünmelerinin engellenebilmesi için yeşil çayın bol bol tüketilmesini tavsiye ediyorlar. Ancak çay, mide kanseri riskini de ortaya çıkarttığı çin çayınızı mutlaka açık ve şekersiz içmeniz gerekiyor.


4. Kolesterol
Yeşil çayın kolesterol oranlarını %2 ile %5 oranında düşürdüğü tepsit edilmiştir. Ayrıca şekersiz tüketeceğiniz çayın az kalori içermesi de diğer avantajları arasındadır.

5. Diş Çürüklerini Önler
Yeşi çayın içerisinde polifenolik kateşinler bulunur. Bu maddeler ise dişteki bakteri ve virüsleri ortadan kaldırmaya yardımcı olurlar. Böylelikle diş çürümelerinde gözle görülür bir azalma yaşamaya başlarsınız.

6. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Polyphenol ve flavonoidler enfeksiyonlara karşı savaştıkları için bağışıklık sisteminiz yeşil çay sayesinde daha güçlü bir yapıya bürünür.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi