Google Konum Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Google’ın hayatımıza soktuğu yeni hizmetler arasında Google Konum hizmetleri de yer alıyor. Android işletim sistemine sahip bir mobil cihaz kullanıyorsanız Google sizin ulaştığınız her noktanın kayıtlarını sisteminde tutarak depoluyor. Android işletim sisteminde aktif olan bu hizmetin üzerinde ise pek çok farklı ayar ve özellik bulunuyor.




Google’ın gittiğiniz her konumun kaydını tutmasını istemiyorsanız, telefonlarınıza ya da tablet bilgisayarlarınıza bu uygulamayı kurarken özelliklerini kontrol ederek gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz. Ancak kurulum esnasında bu ayara dikkat etmediyseniz ve uygulamayı bu özellik aktif olacak şekilde açtıysanız diğer ayarları yapmanız gerekebiliyor.


Google Konum Geçmişi Kapatma


Google Konum geçmişinizi kontrol etmek istiyorsanız Google Maps uygulamasını kurmuş olmanız ya da sitesini ziyaret etmiş olmanız gerekiyor. Google’a ait olan hesabınız ile Google Maps uygulamasına giriş yaptıktan sonra zaman aralıklarına bağlı olarak konum geçmişinize ulaşabiliyorsunuz.


Kayıtlı olan geçmişleriniz kırmızı noktalar ile belirtiliyor ve arada uğradığınız yerler ise kırmızı çizgiler ile belirtiliyor. Belirtilen konumları silmek istiyorsanız “Geçmişten Kaldır” özelliğine dokunarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Google’ın konum bilgilerini bir daha kaydetmemesini istiyorsanız, sağ üst kısımda yer alan “Geçmiş Ayarları” özelliğine giderek konum geçmişlerini kapatabilirsiniz.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi