5 Adımda Sıkı ve Düz Bir Karına Sahip Olmak

Vücut üzerinde kiloların ve yağların en zor verildiği yerlerden birisi karın bölgesidir. Hızlı bir şekilde kilo vermenize rağmen karın bölgenizdeki fazlalıklardan kurtulamadıysanız muhtemelen egzersiz yapmayı ihmal etmişsiniz demektir. Şimdi sizler için hazırladığımız 5 farklı karın egzersizini paylaşıyoruz.




1. Plank
Plank hareketi kollarınızı yere dayayarak karından güç alarak 15 ile 20 cm bu pozisyonda durmanız şeklinde yapılıyor. Günde 1 defa bu hareketi yapmanız yeterlidir. İlk günden sonra ise süreyi 5’er 10’ar saniye yükseltebilirsiniz.



2. Bridge
Sırtüstü bir pozisyon aldıktan sonra tabanlarınızı yere gelecek şekilde dizlerinizi bükerek yerleştirin. Kalça ve karın bölgesini sıktıktan sonra köprü pozisyonunda kalkış yapın. Bu hareketi 5 defa tekrarlayabilirsiniz.



3. Crisscross
Yine sırtüstü yapabileceğiniz bir hareket daha. Dizlerinizi bükerek mekik çeker şekilde sola doğru kalkarken, aynı anda sol dizlerinizi kendinize doğru çekin. Sağ dirseği ile sol dizinize doğru getirin. Hareketi tamamladıktan sonra diğer yönde bir kez daha tekrar edin.



4. Twist
Ayaktayken uzun bir sopayı boynunuzun arkasına omuzlarınızın arasına yerleştirin ve ön kollarınız ile tutun. Ayaklarınız omuz şeklinde açık vaziyetteyken kalça ve bacaklarınız sabit dururken gövdeniz ile birlikte sağa ve sola keskin bir şekilde dönün.



5. Standing Oblique Crunch
Twist hareketinde olduğu gibi sopayı tutarak ayaklarınızı omuzlarınızın orantısında açın. Kalça ve bacaklarınızı sabit bir şekilde tutarak sağ tarafa doğru eğilin ve hareketi tamamladıktan sonra aynı şekilde sola doğru eğilin.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi