Dünyanın En Tehlikeli 5 Hastalığı


Son yıllarda hızlı bir şekilde yayılan ve insanların korkulu bir rüyası haline gelen hastalıklar yüzünden her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. İnsanların hayatını büyük bir şekilde tehdit eden 5 hastalığı sizler için sıralıyoruz.


1. Solunum Yolları Rahatsızlıkları
Akciğer iltihaplanması olarak ortaya çıkan ölümcül hastalık, her yıl çoğunluğunu çocukların ve yaşlıların oluşturduğu ortalama 4 milyon kişinin yaşamını yitirmesine sebep oluyor.


2. AIDS
AIDS hastalığı yüzünden her yıl ortalama olarak 3 milyon insanın hayatını kaybettiği biliniyor. Yeni vakalar ise hızlı bir şekilde devam etmekte ve yılda hayatını kaybeden insanların sayısı hızlı bir şekilde artmaktadır.


3. Sıtma
Dünyada yer alan en tehlikeli enfeksiyon hastalıkları arasında sıtma yer alıyor. Sıtma tedavi edilmediği takdirde hastaların yaşamaları tamamen büyük bir mucizeye bağlıdır. Ufak bir sinek sokması bile ölüm ile sonuçlanabiliyor. Tropikal olan bu hastalık yüzünden dünya üzerinde her yıl 1 milyon insanın öldüğü biliniyor.


4. Kızamık
Aşısı olduğu için zararsız ve tehlikesiz bir hastalık olarak görülen kızamık yılda ortalama 1 milyon insanın hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Çocuklarda ortaya çıkan kızamık sebebiyle beyinde iltihap meydana geldiği takdirde sonuç ölüm olabiliyor.


5. Boğmaca
Yeni doğan bebeklerde rastlanabilen bu rahatsızlık dünya üzerinde ortalama 300 bin kişinin her yıl hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Bakterilerin yol açtığı bu hastalık üst solunum yollarını doğrudan etkiliyor.

Yorumlar

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Turkiyenin En Alcak Yeri Neresi?