Kuru Saç Nasıl Nemlendirilir?


Sağlıklı ve ışıltılı saçlara sahip olabilmek her bayanın ortak hayalleri arasında yer alıyor. Ancak saçlar hassas bir yapıya sahip oldukları için özellikle kuruma problemlerinden dolayı bazı durumlarda bayanlar büyük sıkıntılar yaşayabiliyorlar.


Saçlarınızın sürekli olarak kurumasından şikayet ediyorsanız öncelikle yaşam tarzınızı biraz değiştirmeniz gerekiyor. Sık sık saçlarınızın rengini değiştiriyor ve ısı ile çalışan saç şekillendiricileri kullanıyorsanız bunları biraz daha az kullanmanız gerekiyor.

Özellikle yüksek ısı ile çalışan saç düzleştiricisi ürünleri kullanırken mümkün olabilecek en düşük ayarda çalıştırmanız gerekiyor. Yüksek ısıya maruz kalan saçlar kısa süre içerisinde yıpranacağı için kuruma ile birlikte daha farklı sorunları da beraberinde yaşayabilirsiniz.


Saçlarınızı Kurulamayın


Duş aldıktan sonra saçlarınızı hemen kurulamak ya da fön makinesi ile kurutmak yerine kendi kendisine kuruması için bırakmalısınız. Kendi kendine kuruyan saçlar suyu doğal yollardan emeceği için saçlarınızın daha uzun süre ışıltılı ve parlak gözükmesini sağlayacaktır.

Saçlarınızda kırıklar var ise bu kırıkları düzenli bir şekilde kestirmeli ve saçlarınızın hava almasını da sağlamalısınız. Bu yöntem sayesinde saçlarınızın mat gözükmesini engelleyebilirsiniz.


Argan yağı, doğal zeytin yğı ve shea yağı kullanmak da saçlarınızdaki temel yağ noktalarının güçlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca E vitamini açısından beslenmeye başlayan saçlarınız kısa süre içerisinde donuklaşmış ve kuru yapısından kurtularak daha nemli ve doğal bir hale kavuşacaktır.

Yorumlar

  1. Saçlarım hep kuru ve sert yapıda bu yüzden bir sürü şey denedim ama olmadı bazı saçta kalan kremler falan biraz yumuşatıyor ama onlarda ağırlık ve yağlanma yapıyordu ablamın saçları da aynı doğal keratin kullanmış saçlarına iyi gelmiş bana da önerdi ilk denedim aldıklarından iyi gelince araştırdım patentli falan doğal keratinmiş hemen bende aldım saçlarımda yıpranmalar da vardı ne yıprana nede kuruluk sertlik falan kalmadı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu Haftanin En Iyileri

Numara Taşıma Sonucunda Duyulan Bip Sesi Nasıl Kapatılır?

Minimal, Modern ve Fonksiyonel Abajur Lamba Tasarimi

Dunyanin En Büyük Ülkesi